نوعی رنگ طبیعی است که طیف رنگی مختلفی از زرد تا نارنجی که معروفترین رنگ آن است را شامل میشود هر چه قدر میزان غلظت آن در رنگ بیشتر باشد رنگ به سمت طیف قرمز حرکت میکند. این رنگ به طورمعمول در صنایعی که محصولات خوراکی تولید میکنند کاربردهای فراوانی دارد. دراین نوشته میخواهیم بررسیهایی در مورد کاربردها و خواص بتاکاروتن، انجام دهیم.
خواص بتاکاروتن برای سلامتی چیست ؟
بتاکاروتن بسبب قیمت خرید و فروش مناسب یک ماده غذایی است که به عنوان ماده افزودنی و مکمل نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده در محصولات لبنی ، چربی ها و روغن ها و میوه های فرآوری شده و آب میوه مورد استفاده قرار می گیرد.در صنایع غذایی این ماده به عنوان رنگ طبیعی و آنتی اکسیدان مورد استفاده قرار می گیرد. بتاکاروتن برای پیشگیری از سرطان ، بیماری های قلبی عروقی ، دژنراسیون ماکولای چشم و تقویت سیستم ایمنی بسیار مفید است.بتاکاروتن یک ترکیب بسیار حساس است و به راحتی در اثر گرما ، نور و اکسیژن تخریب می شود. بنابراین تلاش می شود تا با فرآوری های مختلف ماندگاری این ماده افزایش یابد.
مواد غذایی سرشار از بتاکاروتن:
بتاکاروتن عمدتاً در میوه ها و سبزیجات با رنگ قرمز ، نارنجی یا زرد یافت می شود. برخی مطالعات نشان داده اند که مقادیر بالاتری از این ماده در اشکال پخته شده میوه و سبزیجات در مقایسه با انواع خام خوراکیها وجود دارد. از آنجاییکه این ترکیب به ویتامین A محلول در چربی تبدیل می شود بهتر است که این ماده مغذی را برای جذب بهتر همراه با مقداری چربی مصرف کنید.هویج ، سیب زمینی شیرین ، سبزیجات برگ تیره مانند کلم و اسفناج ، کاهو ، طالبی ، فلفل زرد و قرمز ، نخودفرنگی ، زردآلو و کلم بروکلی منابع عمده این ریزمغذی هستند.
رابطه بتاکاروتن با سلامت سیستم ایمنی بدن:
ادامه مطلب در لینک زیر